Zelf een eigen website maken? Dé ultieme handleiding.

Thumbnail - Eigen website maken? Dé ultieme handleiding.

Wil je zelf een eigen website maken voor jouw onderneming, persoonlijk blog, merknaam, evenement of portfolio? Dan ben je hier op de juiste plek beland. Ik geef je hier dé ultieme handleiding.

Maar waarom zou zelf een eigen website willen maken?

Die vraag zal ik eerst voor je beantwoorden, en is heel simpel: zonder eigen website besta je niet meer!

 • De landelijke dekking van 4G (en Wifi) in Nederland maakt het mogelijk dat de consument los van tijd en plaats relevante zaken wil doen met jou of met je onderneming.

De meeste mensen oriënteren zich eerst online voordat ze de juiste oplossing aanschaffen. Mensen zoeken online naar jouw openingstijden, locatie of andere contactgegevens. Zorg dus dat mensen je gemakkelijk kunnen vinden.

Uiteindelijk gaat het toch allemaal om geld

Dit is wat ‘grote’ bedrijven/mensen zoal online verdienen met hun website:

 • Google: winst van 6,7 miljard het afgelopen jaar. Beurswaarde 568 miljard dollar.
 • Webwinkel Coolblue: winst vorig jaar verdrievoudigd naar 8,9 miljoen euro.
 • Blogger Neil Patel: heeft 195,013 bezoekers per maand, reken maar uit.
 • Albert Heijn online: omzet van circa 300 miljoen euro per jaar.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog een Youtube kanaal aanmaken als je website niks wordt:

 • Vlogger Enzo Knol: heeft 214 miljoen views per jaar. Verdient daarmee €350.000,-

Zorg dat jij niet diegene bent die – potentiële – klanten (lees: geld) misloopt!

Maar kan ik eigenlijk wel een eigen website maken?

Dat kan je. Echt. En een mooie ook!

In dit artikel leer ik je stap voor stap hoe je jouw eigen professionele website kunt maken met maar een klein beetje tijd en geld. Zonder technische kennis van HTML, CSS, Flash of Javascript.

Tenminste, als je dit stappenplan volgt:

 • Stap #1: we beginnen bij het kiezen van een platform. Oftewel het systeem waarmee jij je website gaat bouwen en onderhouden. Wees niet bang, ik help je!
 • Stap #2: het aanvragen van hosting en het vastleggen van een domeinnaam (naam van je website). Dit klinkt lastig, maar is binnen 11 minuutjes geregeld. Ik geef je straks een paar goede adviezen en vertel je precies wat je het best kunt doen (en waarom).
 • Stap #3: WordPress installeren. Bij een aantal webhosts gaat dit automatisch en anderen hebben een gemakkelijk script.
 • Stap #4: We zetten samen nog een aantal belangrijke instellingen goed en installeren vervolgens een thema (design van de website).
 • Stap #5: Als laatst installeer je de plugins waarmee je jouw website exact kunt bouwen zoals jij wilt. Bijvoorbeeld met een contactformulier of social media buttons.

Stap #1: Kies je eigen website platform.

Voordat je jouw creatieve linker hersenhelft in werking stelt en je je druk gaat maken over de kleuren, het design, de domeinnaam en webhosting, moet er beslist worden op welk platform we de website gaan maken. Je kan namelijk geen website bouwen zonder website software.

De meeste mensen denken nog steeds dat het maken van een website lastig is en veel codering en design skills vereist – maar dat is niet langer waar!

Een Content Management System (CMS) is een gebruiksvriendelijk platform om website te bouwen en je eigen content te onderhouden, zonder dat je technische kennis nodig hebt.

Kinkt logisch. Welke software gaan we dan gebruiken?

Dit is waarschijnlijk de makkelijkste beslissing van vandaag, want dat heb ik namelijk al voor je beslist.

WordPress het meest populaire platform

En de winnaar is… WORDPRESS!

Zoals je kunt zien is WordPress het meest populaire systeem om je website mee te bouwen en te onderhouden. Zelf kies ik ook altijd voor WordPress. Er zijn voldoende andere platformen waar je uit kunt kiezen, maar WordPress wint het door onderstaande redenen:

 1.  Gebruiksvriendelijk: Als je een beetje overweg kunt met MS Word of MS Excel, dan weet je ook snel genoeg hoe je jouw eigen gemaakte content op de website kunt publiceren. Bovendien kun je jouw website inrichten met zogenoemde ‘plugins’. Met deze plugins kun jouw website exact bouwen zoals jij het wilt. Of je nu een simpele website of een meer complexe wilt. Het kan met allemaal met WordPress. WordPress wordt bijvoorbeeld gebruikt door eBay, NASA en CNN.
 2. Het kost je niks: WordPress is gratis. Het enige wat je hoeft aan te schaffen is een domeinnaam en hosting. En de meeste professionals werken ook met WordPress. Dat betekent; tienduizenden gratis en betaalde designs en plugins waar je uit kunt kiezen.
 3. Mobiel vriendelijk (responsive): Het gebruik van mobiel internet ligt tegenwoordig al hoger dan via de desktop. Het is dus belangrijk dat website goed werkt op smartphones en tablets. De meeste thema’s van WordPress worden al standaard mobielvriendelijk geleverd, waardoor je geen website ontwikkelaar hoeft in te huren.
 4. Er is veel hulp beschikbaar: WordPress is gezegend met de flinke gemeenschap (bloggers, ontwikkelaars) die veel gratis hulp aanbied via het internet. Daarnaast zijn er ook nog veel hosting partijen te vinden die 24-7 voor je klaar staan.

Gratis WordPress thema's

Dit zijn twee voorbeelden van websites die je gratis kunt maken met WordPress


Stap #2: kies de juiste domeinnaam en webhosting

Om je website online te zetten  heb je twee dingen nodig:

 • Een domeinnaam (zoals JouwWebSite.nl)
 • Hosting (een service die jouw website verbind met het internet)

De software van WordPress is gratis. Dit betekent helaas niet dat je helemaal gratis een website kan bouwen met Wordpres. Nouja, het kan wel. Maar ik zou het je niet aanraden. Waarom niet? Het geeft je niet de autonomie die je nodig hebt om een website te bouwen waarmee je veel geld gaat verdienen.

De gratis webhosting en domeinnaam van WordPress kent een aantal problemen:

 • Je hebt niet de ultieme controle over je content. Die heeft wordPress.
 • Je site kan offline gehaald worden op elk moment. Zonder geldige reden.
 • Ze geven je een onprofessioneel subdomein. Voorbeeld: JouwWebsite.WordPress.com
 • Ze staan je niet toe om advertenties op je website te plaatsen. Sterker nog, ze plaatsen advertenties op jouw website.

Kortom: tenzij je graag voor schut staat, is een gratis domein en webhosting geen optie.

Banner ebook BEÏNVLOEDEN

Hoeveel kost het maken van een professionele website dan?

Zoals ik al eerder benoemde: een klein beetje tijd en geld. Maar hoeveel geld is dat dan? Als je leeft onder het motto “doe het goed, of doe het niet” – en dat kan ik je aanraden – dan ben je ongeveer 5 tot 10 euro per maand kwijt. Dan heb je een perfect webhostingpakket met veel voordelen.

Daarnaast misschien nog een keer 40 tot 50 euro voor een ultra professioneel design. Maar dit kan in de toekomst altijd nog.

De kosten voor het maken van eigen professionele website… zijn niet erg veel.

Probeer die €10,- per maand maar eens te vergelijken met andere uitgaven. Ik zal je helpen:

 • Groot Chicken Sensation Menu = €7,70
 • Telefoonabonnement = € 30,-
 • Cappuccino = €2,50

Nog niet overtuigd? Hou dan eens een maand een kasboekje bij. Het zal je verbazen waar je geld allemaal naar toe gaat. Ik kan me herinneren dat er een tijd bestond dat ik meer dan €50,- euro per maand uitgaf aan koffie. Dit soort geldslurpers ontdek je alleen wanneer je het precies gaat bijhouden.

Kijk, als je echt het maximale uit het leven wilt halen zul je moeten investeren. Drink 4 kopjes koffie minder in de maand en investeer het in je eigen website. Je verdient vaak snel de kosten van je hosting er uit.

Hoe kom ik aan een eigen domein en hosting?

Ik raad twee hostingproviders aan Xel Media en BlueHost.  Beide providers scoren ontzettend hoog op snelheid, kwaliteit, en het meest belangrijke: service. Allebei zorgen ze meer dan goed voor jou en je website. Dus je zit sowieso goed. We gaan nu het verschil bekijken tussen beide providers.

Optie 1: Xel Media

Logo Xel Media

Met Xel Media heb je in één keer alles goed geregeld. Ze zijn niet voor niets een van de snelst groeiende hostingsproviders van Nederland. De kwaliteit van hun hostingspakketten is gewoon erg goed en de support die ze bieden is uitstekend (in het Nederlands)!

En welk pakket moet ik dan nemen?

Voor €9,90 per maand heb je het WordPress hostingpakket van Xel Media. Dit is misschien wel een van de beste hostingpakketten van Nederland voor zowel beginners als gevorderden.

Waarom Xel Media?

Support is één van de belangrijkste redenen om te kiezen voor Xel Media. Je gaat hoe dan ook tegen dingen aanlopen. Net als ik. Met WordPress ondersteuning kun je jouw probleem bij Xel Media neerleggen.

Onlangs lukte het me bijvoorbeeld niet om een plugin te installeren. Het bleek dat mijn firewall de connectie naar de plug-in blokkeerde. Eén mailtje naar de support van Xel Media en binnen 5 minuten was het probleem opgelost. Het is een ontzettend fijne zekerheid om te hebben. Dat je altijd contact op kan nemen (via de mail of telefonisch) als iets niet lukt!

PS: Zelf zit ik ook bij Xel Media 🙂

Nog meer voordelen:

 1. Gratis domeinnaam (t.w.v €3,95 p/j)
 2. 2 tot 4 keer sneller dan normale hosting – dus hogere ranking en meer bezoekers
 3. WordPress wordt voor je geïnstalleerd – dus 11 minuten meer tijd
 4. Dagelijks back-up – dus je kunt een foutje veroorloven
 5. 3 GB schijfruimte – dus genoeg om een aantal jaar te groeien

Kortom: in één keer alles goed geregeld.

Bekijk het aanbod van Xel Media.

Optie 2: BlueHost

Logo BlueHost - professional web hosting

BlueHost is een van de grootste en populairste hostingproviders van de wereld. Ze houdt 2 miljoen websites in de lucht en biedt pakketten aan vanaf slechts $3,95 per maand + gratis domeinnaam naar keuze (dat is erg goedkoop).

De belangrijkste reden om voor BlueHost te gaan zijn de relatief lage kosten. Je krijgt veel waar voor je geld!

Wederom, welk pakket moet ik dan nemen?

Op moment van schrijven is het ‘prime pakket’ het voordeligst voor starters. Voor een relatief laag bedrag ($5,45) per maand heb je ongelimiteerde features (onbeperkt aantal websites, onbeperkt aantal e-mail adressen, etc.), een gratis domeinnaam en krijg je ook nog eens $200,- advertentietegoed cadeau!

Maak je geen zorgen over welk pakket je aanschaft (je kan beginnen met de goedkoopste). Wanneer je toe bent aan meer opties kan BlueHost gemakkelijk met je mee schalen. Dat vind ik persoonlijk het mooie aan deze hostingprovider.

Waarom BlueHost?

 1. Gratis Domeinnaam (t.w.v. €3,95 p/j)
 2. 1-Click WordPress installatie
 3. 24/7 Support (wel Engelstalig)
 4. 30-Dagen Geld terug garantie
 5. Gratis advertentietegoed (t.w.v. $200,-)

Bekijk het aanbod van BlueHost.

En dan zijn er ook nog andere hostingproviders (maar ik raad je aan om een van de bovenste twee opties te nemen).

Kies een goede domeinnaam voor je WordPress website

Het kiezen van je domeinnaam kan leuk zijn om te doen, maar kan ook heel frustrerend zijn. Er zijn namelijk 150 miljoen actieve domeinnamen en de beste domeinnamen met de ‘.nl’ of ‘.com’ extensie zijn vaak al bezet. Maar geef niet op. Er bestaan 486 verschillinde domeinextensies waar je uit kunt kiezen (een extensie is het einde van een domein, zoals .com, .eu, .tv, etc.).

Toch raad ik je aan om gewoon de .nl of .com extensie te nemen. Je vindt binnen no time een prima domeinnaam voor jouw website.

Tips voor het kiezen van je domeinnaam

 • Makkelijk te typen. Je wilt niet dat jouw bezoekers op andere sites terecht komen
 • Makkelijk uit te spreken. Breng mensen niet in verwarring met lastige spelling.
 • Houd het kort. Dit is makkelijker te onthouden en minder kans op verkeerde spelling.
 • Combineer meerdere bestaande (en/of niet bestaande) woorden of synoniemen.
 • Gebruik relevante woorden voor jouw onderwerp. Maakt het herkenbaar.
 • Gebruik geen bestaande merknamen. Ze maken je met de grond gelijk.
 • Gebruik geen cijfers, streepjes of andere rare tekens. Is lastig om uit te leggen.

Blijf hier niet te lang in hangen. De sleutel tot succes is om nu te handelen en gebruik te maken van het moment.


Stap #3: WordPress installeren

Heb je een hostingpakket en een domein?

Ja? Mooi. Dan gaan we door.

 • Bij het hostingpakket van Xel Media wordt WordPress automatisch geïnstalleerd.
 • In jouw BlueHost account vind je de “1-klik-installatie” in je ‘account control panel’.

Dit zijn de stappen die je moet volgen voor je “1-klik-installatie”:

 1. Log in op je hosting account/ control panel.
 2. Ga naar het control panel met je hosting account.
 3. Klik op “1 Click Installs”
 4. Vind het “WordPress” icoon en klik.
 5. Kies het domein waar je het op wilt installeren.
 6. Klik op “Install Now” en that’s it!

Na de installatie van WordPress?

Op het moment dat WordPress geïnstalleerd is krijg je een mailtje van Xel Media of BlueHost. Dit kan een tijdje duren. In de tussentijd kun jij mijn blog lezen of andere dingen doen. Wat jij wilt.

Wanneer je een mailtje ontvangt van je provider open je deze. Vervolgens sla je de gebruikersnaam en het wachtwoord op. Je website staat nu op jouw domeinnaam.

Hoe log ik in op WordPress?

Ga naar jouw internetbrowser en surf naar jouw domeinnaam.nl/wp-admin, of klik de link aan in het mailtje. Je komt dan bij de inloggpagina van jouw eigen WordPress website. Vul hier jouw gebruikersnaam en wachtwoord in (staan in het mailtje).

Inloggen bij WordPress website


Stap #4: belangrijke instellingen en handelingen

Zo, je hebt je eigen domeinnaam en hosting, je hebt WordPress geïnstalleerd. Nu wil je je volop storten in de oneindig veel thema’s die WordPress en het internet te bieden hebben. Ik begrijp het, maar raad het je af. Even dimmen nog. Er zijn een aantal belangrijke instellingen en handelingen die je moet doen. Je kunt ze zien als de fundering van een huis. Dit duurt ongeveer een kwartiertje.

Wat moet er gebeuren?

 1. Zoekmachinevriendelijke URL
 2. Eerste pagina’s
 3. Menu aanmaken

A) Een zoekmachinevriendelijke URL voor jouw pagina’s

Een nieuwe pagina word door WordPress niet zoekmachine-vriendelijk (SEO) weergegeven. Een nieuwe pagina krijgt bijvoorbeeld de URL: http://hoemaakjeeenwebsite.nl/?p=123. Het dikgedrukte deel ‘?p=123’ is natuurlijk geen gezicht en bovendien niet SEO-vriendelijk.

 1. Klik in het menu op ‘Instellingen’ en ga daarna naar ‘Permalinks’
 2. Vink dan ‘Berichtnaam’ aan en klik op wijzigingen opslaan.

Permalink instellen WordPress website

Nu wordt de titel van elke nieuwe pagina automatisch omgezet in de URL. Maak je bijvoorbeeld een pagina aan met de titel “Online Marketing”, dan wordt de URL automatisch: http://hoemaakjeeenwebsite.nl/online-marketing. Nu kan de lezer direct zien aan de URL waar de pagina over gaat.

Let’s go, naar de volgende stap.

B) De eerste pagina’s van jouw website

We gaan nu de eerste pagina’s aanmaken, omdat we vervolgens direct kunnen bespreken hoe we pagina’s aan het menu kunnen toevoegen. Deal?

 1. Ga naar het menu-item ‘Pagina’s’.
 2. Klik daarna op ‘Nieuwe pagina’.

‘Over’ pagina

Vul bij ‘Voer hier je titel in’ Over (of ‘Over ons’ of Over mij’) in en klik daarna rechts op de blauwe knop ‘publiceren’.

Hiep, hiep, hoera! Je eerste pagina!

‘Contact’ pagina

En door. Je doet weer precies hetzelfde maar vult dan bij ‘Voer hier je titel in’ Contact in en klikt daarna weer op ‘publiceren’.

Nieuwe pagina toevoegen WordPress website

WYSIWYG-editor voor jouw webpagina’s

We hebben al besproken hoe je een pagina aanmaakt. Maar met de WYSIWYG-editor kun je pagina’s en blogberichten maken. Leer hieronder hoe je foto’s, video’s, bulletpoints en meer toevoegt. Zo kan je later mooie webpagina opbouwen (zou ik nu nog niet doen). De links verwijzen je naar de helpdesk van Xel Media:

Banner ebook BEÏNVLOEDEN

C) WordPress menu aanmaken van jouw eigen website

Zonder het aanmaken van een menu wordt elke pagina die je aanmaakt automatisch in het menu geplaatst. De kans is groot dat je niet elke pagina in het menu wil hebben. En daarom moeten we een menu aanmaken.

 1. Ga naar het menu-item ‘Menu’s’ (staat onder het kopje Weergave).
 2. Geef het menu een naam (bijvoorbeeld ‘Hoofdmenu’) en klik op ‘Menu aanmaken’

Menu aanmaken WordPress website

Wanneer je een webpagina wilt linken die niet in de lijstjes ‘pagina’s’ of ‘berichten’ staat moet het iets anders. We gaan nu de link toevoegen naar jouw home pagina.

 1. Klik op ‘Links’ (staat links, onder ‘pagina’s’) en vul bij URL jouw domeinnaam in. Dus http://www.JouwWebsite.nl. Het beste kan je even naar jouw website gaan en de hele URL even kopiëren en plakken direct uit je adresbalk.
 2. Typ bij ‘linktekst’ het woordje ‘Home’ en klik weer op ‘Aan menu toevoegen’.

Is het gelukt? Top! We gaan nu het menu indelen.

 1. Bij ‘menustructuur’ kan je alle menu-items indelen door ze te slepen. Het is een ‘drag-and-drop’-systeem
 2. Plaats ‘Home’ bovenaan en onderaan ‘Contact’. Dit verwachten mensen en er zijn weinig goede redenen om hier van af te wijken.

Een submenu (uitschuifmenu) kun je realiseren door het menu-item rechtsonder de hoofdlink te plaatsen. Als het goed is wordt dit balkje nu iets naar rechts verplaatst.

Ben je tevreden met je menu? Klik dan op ‘Menu opslaan’

Check! Het menu is klaar.

Jouw home eigen pagina instellen

Alvorens we naar de volgende stap gaan is het belangrijk om jouw home pagina in te stellen. Wat wil je laten zien aan jouw websitebezoekers?

 • Een vaste homepage? Een pagina met bijvoorbeeld een slider, een video of een introductie van jou en jouw producten/diensten? (vaak geldt wel: hoe meer beweging en design, hoe trager de pagina laad)
 • Of het blog?

Optie 1: Een eigen blog op de homepage

Wil je een blog op de homepage? Dan hoef je niets te doen en mag het volgende stukje overslaan. Joepie! Bij het stopteken mag je weer inhaken.

Optie 2: Een vaste home pagina

Wil je een vaste home pagina? Maak dan weer een nieuwe webpagina aan, noem die ‘Home’ en klik op publiceren. Wil je ook een blog hebben? Maak dan nog een pagina aan, noem die ‘Blog’ en klik weer op publiceren.

Doe maar rustig aan, ik heb de tijd 😉

De locatie van het blog en de home pagina instellen

We gaan nu instellen op WordPress welke pagina de statische home pagina wordt en welke pagina berichtenpagina (blog) wordt.

 1. Klik op het menu item ‘Instellingen
 2. Klik daarna op ‘lezen’
 3. Vink bij ‘Startpagina toont’ het tweede vakje aan (een statische pagina).
 4. Selecteer bij ‘Voorpagina’ de pagina die je ‘Home’ hebt genoemd.
 5. Selecteer bij ‘Berichtenpagina’ de pagina die je ‘Blog’ hebt genoemd.
 6. Klik vervolgens op ‘Wijzigingen opslaan’

Home pagina instellen WordPress website

Afbeeldingsresultaat voor stop: de bloggers mogen vanaf hier weer meelezen!

Kies een thema voor jouw WordPress website

Eindelijk… het is nu toch echt tijd om design te kiezen voor jouw website!

Waarom? WordPress installeert namelijk in het begin altijd een standaard thema. Dat ziet er zo uit..

Standaard WordPress thema

Met alle respect. Je wilt toch niet hetzelfde zijn als de rest?

Dit is het moment waarop het leuk wordt: Er zijn letterlijk duizenden vette en professionele thema’s waaruit je kunt kiezen en die je zelf kunt bewerken!

 1. Je kan kiezen voor een gratis WordPress thema
 2. Je kan kiezen voor een professioneel premium WordPress thema

Optie 1: gratis WordPress thema

Wanneer je bent ingelogd op WordPress heb je toegang tot meer dan 1500 gratis thema’s! Klik aan de linkerkant in het menu op “Weergave” en klik vervolgens op “Thema’s”.

Ik zou je aanraden om eerst eens een kijkje te nemen tussen al deze gratis thema’s. Veel van deze thema’s zijn goed gemaakt en zien er professioneel uit, schrijf ze nog niet af.

Je kunt zoeken op specifieke woorden en je kunt de filters gebruiken om de thema’s te vinden die past bij jouw stijl. Het kan even duren voordat je het perfecte thema hebt, maar dit is het meer dan waard. Geloof me!

Optie 2: premium WordPress thema

Wil je een nog meer professioneel design? Dan raad ik je aan eens een kijkje te nemen op ThemeForest. Hier vind je een groot scala aan professionele thema’s met een gevarieerd kostenplaatje. Voor de meeste thema’s ben je eenmalig rond de €40,- a €50,- kwijt.

Een premium WordPress thema is perfect voor bloggers, particulieren, startende ondernemers en ZZP’ers die hun website actief en voor een langere tijd in gaan zetten.

Jouw nieuwe WordPress thema installeren

Wanneer je een geschikt thema hebt gevonden, is het thema heel gemakkelijk te installeren. Klik op “Installeren” en vervolgens op “Activeren”.

Voor meer informatie kun je altijd hier een kijkje nemen:

BELANGRIJK: Wanneer je van thema veranderd blijven je berichten, pagina’s en inhoud in takt. Je kunt zo vaak van thema veranderen als je zelf wilt zonder bang te zijn dat je iets verliest of verwijderd.


Stap #5: installeer de belangrijke plugins

Dit zou niet dé ultieme handleiding zijn als ik jou niet zou helpen met het installeren van de belangrijkste plugins. Er zijn een aantal toevoegingen die je MOET hebben.

Om een plugin te downloaden ga je in het menu naar “Plugins”, klik je op “Nieuwe plugin” en start je met zoeken.

Onthoud wel dat er meer dan 25,000 verschillende GRATIS plugins te vinden zijn, je hebt er dus genoeg om uit te kiezen!

Het installeren is erg makkelijk. Wanneer je een plugin gevonden hebt, klik je gewoon op “Installeren”. Mocht dit te snel gaan? Dan kun je hier klikken voor een uitgebreide handleiding.

Zoals ik al zei, zijn er een aantal plugins die je MOET hebben:

 1. WordPress SEO plugin Yoast instellen
 2. Anti-spam plugin Akismet

Wil je weten hoeveel bezoekers op je website komen?

Dat kan met Google Analytics.


Stap #6: wat daarna?

Hey, gefeliciteerd met het bouwen van je eigen website!

Stap 6 stond niet aangegeven, maar is wel één van de belangrijkste stappen.

Het maken van een WordPress website is pas een begin, het succesvol maken van die website is het vervolg.

Je krijgt nu te maken met content creatie, sales, SEO, SEA en social media.

Als je niet strategisch omgaat met Internet Marketing dan wordt jouw website een kop of munt spelletje. Je hebt 50% kans dat je slaagt en 50% kans dat je faalt. Maar zo hoeft Internet Marketing niet te zijn.

Ik heb straks op mijn blog strategieën en tactieken voor je die de kans op succes enorm vergroten!

Tot die tijd kun je een kijkje nemen in mijn GRATIS ebook voor een aantal (ogenschijnlijk) onschuldige woorden.

Boks,

Danny

Banner ebook BEÏNVLOEDEN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *